Startsida
Köpa häst på JK´s häst
Om Jenny Karlsson
Referenser
För ridskolor/föreningar
Tjänster
Träningar
Admin av hemsidan
 

Här finns referenser från några av mina kunder. Vill du vara med? Maila mig din text och gärna en bild!

Ett stort tack och lycka till i fortsättningen till alla mina underbara kunder!!Jag hade en häst som alla sa var omöjlig att lasta. Han gjorde allt: kastade sig, stegrade, gick vid sidan av trailern osv, osv. Jag hade tagit hjälp av flera olika hästmänniskor och stått många, många timmar och försökt. Jag hade nästan gett upp. Han är en mycket utvecklingsbar häst och siktet är inställt på dressyr på högre nivå. Jag övervägde att sälja honom för att jag inte kunde träna och tävla som jag ville. Jenny kom till oss och jobbade först med hästen. Det tog inte lång tid innan han var inne i transporten. För mig var det ren magi! Men efter att hon jobbat med mig och hästen tillsammans så förstod även jag det enkla systemet och sedan dess har vi inte haft några problem. Jenny var otroligt engagerad och hörde även av sig till oss efteråt för att höra så att det fortfarande gick bra med lastningen. Jag rekommenderar Jenny mycket varmt!

Ninni Danielsson


Jag kom i kontakt med JK´s häst då jag började träna för Jenny i samband med att jag köpte min nuvarande häst. Första lektionen var ”provlektion” och jag minns att jag direkt fattade tycke för Jenny som instruktör. Dels var hon tydlig med vilken typ av formell utbildning hon hade och även vilken hennes tidigare erfarenhet av utbildning av häst och ryttare var och dels uppfattade jag att Jenny jobbade på ett bra sätt med belöning och fokusering på vad man specifikt tränar. Det senare är något jag uppskattar mycket, eftersom jag själv är utbildad instruktör inom Svenska Brukshundklubben och har tränat hund med liknande tänk som Jennys hästträning i många år. I min hundträning har jag alltid varit mycket mån om att träna för formellt utbildade instruktörer, som självklart även ska ha mycket god erfarenhet av egna prestationer och resultat från tävlingar och prov, då jag anser att dessa kan ge mig som elev avsevärt högre kvalitet i min träning och utveckling.

Jenny har även en oerhört pedagogisk förmåga. Hon är mycket mån om att man ska känna sig säker och trygg i övningar - jag har viss hoppskräck, men har med Jennys hjälp återfunnit mycket mod och vågar nu hoppa bana tillsammans med min ”tittiga” häst! Därtill har hon en enorm ryggsäck att gräva fram förklaringar ur när man inte förstår och hon har också en förmåga att se, utan att man säger det, när man inte har förstått eller hängt med på hur hon menar.

Förutom lektioner och träningar för Jenny har jag också deltagit i flera av hennes teoretiska (och ibland även teoretiskt/praktiska) kurser. Även dessa genomsyras av en mycket hög kvalitet, de är väl förberedda och har en mycket bra pedagogisk nivå. Jag som ”student” får ett mycket gott förtroende för Jennys kompetens, då hon är noggrann med källhänvisningar och med att upplysa om vart hon själv har förvärvat kunskapen.  Jenny ger sig inte in i ämnen där hon behöver gissa och hon är tydlig med när det rör sig om vetenskaplig fakta och när det är hennes egen uppfattning/erfarenhet som har bidragit till det hon föreläser om.

Jag kan varmt rekommendera Jenny som instruktör och utbildare inom häst!
//Sofia Bayard, Tidan

 


Sommaren 2006 var jag ute och letade ny ponny då jag inte fungerade tillsammans med min förra. Vi ringde runt till många. Vi såg en ponny på nätet som visserligen hade legat ute ett tag men försökte ändå. Vi fick reda på att ponnyn fortfarande var till salu och åkte och kollade. När vi kom fram så möttes vi av en varm gästfrihet. På gården stod Temple Boy Lad, ponnyn som jag skulle provrida. Jenny informerade oss om att han hade bockat hos förra ägaren. Kan erkänna att vi var lite skeptiska. Men efter att ha provridit honom så kändes det ändå som att allt stämde.
Efter denna erfarenheten så kommer jag alltid i fortsättningen att ha Jenny som Nr. 1 när jag ska köpa min nästa häst. Vet att hon vill att häst och ryttaren ska passa ihop. Jag kan inte mer än att säga tack, tack för allting. Utan dig hade jag inte hittat denna underbara ponny. Så jag kan stark rekomendera Jenny på JK's Häst när man ska köpa häst.
Tack för allt
Kramar
Linnéa och Boyen


Vår son 16 år med tre års riderfarenhet har haft Jenny som instruktör sedan augusti 2013, då han blev ägare till en travare, hon är en av de få ridinstruktörer jag mött i mitt 70 åriga liv som jag är imponerad av. Det jag främst lagt märke till är hennes förmåga att individanpassa träningen för både elev och häst och hela tiden fokusera på lösningar i stället för på problemen. Det är inget som är omöjligt för henne. Hon har även den stora gåvan att kunna läsa av både häst och ryttare och anpassar träningen därefter. Efter som vi har två hästar på stallet där Jenny är ser jag även hennes arbete i fler sammanhang än just lektioner. En mycket nöjd och imponerad förälder!

Gun-Britt Rooswall


 Jag köpte hästen Irmelin av JK´s häst sommaren 2007. Hästen var välmusklad, välhanterad och väldigt fin att rida.
Jag köpte hästen efter att endast sett henne på video och fick då lämna referenser.
Jenny var väldigt noga med att påpeka de "brister" som Irmelin hade. ( Ett överben och tidigare istadighet)

Irmelin blev verkligen ett lyckoköp och går i dagsläget 1.20 hoppning samt MSV med placeringar.

Anna Rassing. Fagersta


 

Jag hade egentligen inga problem med lastningen av min häst men jag kunde inte lasta honom ensam. Eftersom jag skulle byta stall och därför behövde kunna köra min häst själv till ridhuset så ringde jag till Jenny. Jag hade hört att hon var väldigt duktig. Det jag hade hört stämde verkligen! Efter 30 minuter gick min häst på och av själv utan minsta problem. Jag är väldigt nöjd!

Åsa Nilsson

 


Jag har haft förmånen att i många år att känna Jenny, både som ridinstruktör, utbildare till två av mina hästar samt som en kunnig person att rådfråga om man undrat eller behövt hjälp med något.

Det började för ca 12 år sedan när min äldsta dotter började rida för Jenny och strax därefter även den yngre. Hon har utvecklat dem och deras ponnyer/hästar otroligt mkt under dessa år. Från den allra första början till att de tävlar msv dressyr och lätt a hoppning.

 

År 2004 lämnade jag min första unghäst på inridning hos henne. Jag blev mkt nöjd med jobbet hon gjorde och när det fyra år senare var dags för inridning igen var valet enkelt och även denna gång blev jag jättenöjd. Jenny har varit noga med att ridningen ska fungera även när hästen lämnat hennes gård.

 

Hon har alltid sett till hästarnas bästa och jag har alltid beundrat henne för hennes hästkunskaper och hästkänsla. Jag har blivit mkt väl bemött på JK:s häst och kan därför varmt rekommendera henne till andra.

 

Marianne Dahlberg


Jag och min syster har tränat för Jenny i några år och under de åren jag och Emma hade Tomcat, Orion och Isabella så klättrade vi snabbt uppåt i klasserna med hjälp av Jenny som coachade oss. När vi sommarjobbade hos Jenny sommaren 2006 märkte vi också hur mycket själ och hjärta hon lägger ner i sitt arbete och hur rädd hon är om hästarna. Jenny skulle aldrig sälja en häst till en köpare som inte matchar med hästen.Vi har haft oerhört kul med Jenny och känner att vi litar på henne till 100 procent. Jenny du är bäst !
 
Elin och Emma Thool Florén


Jag köpte ponnyn El Arragon av Jenny i början av 2006. Av Jenny fick jag ett mycket trevligt bemötande och en nogrann visning av denna ponnyn.
Jenny är mycket duktig i allt hon gör och har en otrolig förmåga för att förstå sig på vilken häst som helst. Hon lyckas alltid att få fram det där lilla extra ur hästen hon sitter på just för tillfället. 
I maj 2006 skadade jag mig och fick därmed ridförbud i 10 veckor, vi ringde Jenny för att berätta vad som hade hänt och hon erbjöd sig direkt att ta emot min ponny för ridning och skötsel under dem veckorna som jag inte kunde rida.
 
Att köpa häst genom Jenny känns säkert, då hon alltid ställer upp om det skulle vara något som krånglar eller om man behöver hjälp med någonting i ridning eller hantering.
 
Med El Arragon fick jag en underbar tid, och det var med den ponnyn som jag fick mina framgångar. Vi tävlade framgångsrikt upp till LB hoppning och jag lärde mig massor av honom. Han gav mig massor med kunskap när det var dags för att gå upp på storhäst.
 
Genom Jenny hittade jag min bästa vän för livet, och jag är evigt tacksam över det.
Tack Jenny för allt!
 
Varma hälsningar Johanna Nordin och El Arragon


Jag skaffade en travare som första häst. Hästen kunde inte mer än att trava och svänga, och själv var jag inte mycket till ryttare heller. Jag frågade Jenny eftersom hon fanns på stallet om hon skulle vilja hjälpa mig att skola min häst. Nu har jag haft honom i lite mer än ett år (2013-2014) och idag är vi i stort sett redo för en enklare tävling. Vi har utvecklats både i vilja, tanke och utförande. Från att inte kunna något alls har vi ( jag och min häst) lärt oss att kunna galoppera i samlad galopp, vi har lärt oss skänkelvikningar, mjukgörning, att gå i form, att hoppa, och så mycket mer! Tack Jenny, hade det inte varit för dig så hade vi fortfarande varit kvar med att försöka få rätt ställning! 

Oliwer Lee Bruce

 Skriv ut denna sida

Hemsidesmotor som ingår i TSAR Webbhotell