Startsida
Köpa häst på JK´s häst
Om Jenny Karlsson
Referenser
För ridskolor/föreningar
Tjänster
Träningar
Admin av hemsidan
 

Köpa häst på JK´s häst

Vi strävar alltid mot att ge dig så mycket information kring de hästar vi har som bara är möjligt. Det är viktigt att du är noga med att uppge vad det är för typ av häst du söker så vi på bästa sätt kan matcha dig med rätt häst. Vi arbetar småskaligt och har högst ett par hästar till salu åt gången. Hästarna arbetas allsidigt i hoppning/dressyr/arbete från marken/uteritter. Vi prioriterar att hästarna ska vara välhanterade. I vanliga fall ingår en gårdsbesiktning i priset, vill du ha klinikbesiktning går detta att ordna men köparen står då för mellanskillnaden.

 I fall där det är för långt att åka och titta på hästen så gäller följande:

- Jag vill prata ordentligt via telefon för att försöka reda ut om detta är rätt häst för dig. Känns det rätt för både dig och mig vill ja se film på när du rider samt få referenser från ex. tränare, stallägare eller liknande. Ridskolor vill jag få en klar bild över hur verksamheten är upplagd och vilken typ av inskolningssytem man tillämpar. Naturligtvis kan även jag lämna referenser.

- Om allt fortfarande känns bra betalas en handpenning in (10% av köpeskillingen). Först då är hästen tingad. Därefter görs den typ av veterinärbesiktning som överrenskommits. Den betalas efter vad som är uppgjort.

- Skulle hästen inte vara ok på besiktningen återfås handpenningen (finns det överrenskommelse om att del eller hela veterinärbesiktningen ska betalas av köparen behåller jag den del som täcker den kostnaden) 

- Är hästen utan anmärkning av betydelse skrivskontakten under (skickas via post mellan parterna) samt full betalning görs. Försäkringen skrivs också över på köparen.

- Hästen skickas sedan vanligtvis med transporteringsfirma. Jag kan även mot betalning leverera hästen om inte övernattning krävs.

- Sedan har man hästen på öppet köp i 10 dagar. Skulle man INTE trivas med hästen skall hästen åter veterinärbesiktigas på samma sätt som den gjordes när den besiktigades oss mig, och sedan återlämnas INOM 14 dagar efter att den lämnat mig. SAMTLIGA kostnader i samband med återlämnandet står köparen för.

- När hästen i så fall är återlämnad så betalas köpeskillingen tillbaka UTOM handpenningen och eventuella kostnader i samband med veterinärbesiktningen. Samt att bekräftela på att köpet är hävt skrivs under av båda parter. Skriv ut denna sida

Hemsidesmotor som ingår i TSAR Webbhotell